dinsdag 11 juni 2013

Op bestelling


Één van de leuke dingen van haken is als mensen je creatie zien en deze dan zo leuk vinden dat ze vragen of je er ook één voor hen wil maken.
Dit gebeurde mij vanmorgen toen ik mijn zoontje naar school bracht. Ik had mijn dochter haar poncho aangetrokken, ideaal weer voor! Een moeder, tevens loopmaatje, gaf aan dat ie mooi was geworden, ook de kleurtjes. Ik vertelde haar dat ik nog een heleboel over had, omdat ik veel te veel had gekocht. Dus vroeg ze of ik er ook eentje voor haar oudste dochter wilde maken! Nou, dat hoef je mij geen twee keer te vragen, dat wil ik wel! Altijd leuk om iets voor iemand anders te maken. Maar ook wel weer lastig, want vooral bij kleding, gaat het passen...... Nou ja, daar voor moet ze binnenkort dan maar even langs komen, kunnen we passen.
Verder maak ik goede vorderingen met het bedsprei. Nadat ik weer eens even de tussenstand had opgemaakt, bleek dat ik van de zwarte granny squares genoeg heb en van rood moet ik er nog maar twintig te haken. En omdat het dus aardig opschiet, ben ik maar weer eens op zoek gegaan naar kleur nummer drie: grijs. Nog steeds geen grijs bij de Wibra, dus maar gekeken bij Zeeman. En ja wel hoor, daar lagen nog een paar bollen grijs! Maar dat heb ik weer, er waren maar 4 bollen, terwijl ik er vijf nodig had. Dus ik stond behoorlijk in dubio, wat doe ik nou....Ga ik die vier bollen meenemen en hopen dat nummer vijf binnenkort nog komt, mét het risico dat dit niet het geval is en ik niet genoeg heb...... Tja.....denk, denk..... Bij de Wibra hebben ze ook nog gebroken wit, zou dat niet beter zijn. Dus ik heb de grijze kleur naast de rode en zwarte kleur gelegd en ik vond het er toch vrij somber uitziet. Gebroken wit lijkt wel wat frisser. Maar dan ga ik die bij de Wibra kopen, zodat ik dezelfde garen heb. 
Op onderstaande foto zie je dat ik de knoop het doorgehakt en ben gegaan voor de gebroken wit.En wat ben ik blij dat ik toch voor deze kleur heb gekozen. Ik vind het echt een mooi frisse, stoere kleurencombinatie. Ik heb er ook weer helemaal zin in om verder te gaan, heb zelfs al een stuk aan elkaar gemaakt!


Elke keer als ik de kleurencombinatie zo zie denk ik, ja, dit is het! Gelukkig vindt mijn zoontje het ook mooi, het is uiteindelijk voor hem ;-)

Tot haaks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten